Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

sport'n'joy | January 17, 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Bucate in tihna, pravalie- Pit Stop, Bicaz

Bucate in tihna, pravalie- Pit Stop, Bicaz
sportnjoy

Dupa 15 ani, m-am reintors cu drag in Cheile Bicazului pentru o mica tura de escalada. Timpul s-a oprit parca putin in loc, iar locurile au ramas la fel.

bicaz_ceata

Probabil ca deschiderea granitelor, permanentele procese pentru mostenirea vechilor vile si criza din ultimii ani, au facut ca statiunea sa nu se dezvolte excesiv si sa isi pastreze farmecul timpurilor de dupa revolutie (statiune cu magazine putine, fara hyper si mega marketuri, relativ putina lume, mancare buna in oale “ciobite”).

Lacul Rosu

Doua lucruri m-au impresionat in mod deosebit la aceasta iesire: refacerea traseelor de la faleza Raza Soarelui de catre Florin Mastacan-Kobe si un magazin plin de bun gust deschis de doi frati cataratori in Piatra Neamt, despre care o sa insist putin mai mult.

faleza raza soarelui

“Pravalia- Bucate in Tihna”, este deschisa in centru orasului Piatra Neamt, vis a vis de prefectura, pe o strada ce poarta un nume de domnitor moldovean: Alexandru cel Bun.

pravalieOdata trecut pragul, parca nimic nu iti sare in evidenta, dar simti ca te afli intr-un loc aparte desprins parca dintr-o carte de povesti (despre bucate…).

pravalie_bucate in tihna

Stand de vorba cu Ruxandra, a gasit un cuvant care se potriveste de minune cu acest magazin: Pit Stop. Merita atat in drum spre catarat sa te “incarci” cu mancaruri de calitate (la preturi destul de bune), cat si sa iti faci cumparaturile in drum spre casa pentru a prelungi gustul turei pentru inca cel putin o saptamana (daca nu esti prea lacom).

vinuri

Aici gasesti intr-adevar mancaruri alese, traditionale: cozonaci de Gheorgheni, paine batuta, tot felul de dulceturi si zacusti, branzeturi “karpatenmilk”, carnati cu bucati de carne in ei, toba “de casa”, ciocolata de casa cu menta (aftereight ar putea fi putin gelosi), vin bun, prajiturele…

dulceturi

Am mers pe mana gazdei, si bine am facut: dupa o saptamana inca nu stiu daca atunci cand o sa vin in Bicaz o sa trec si pe la Pravalie, sau atunci cand o sa mai trec pe la Pravalie o sa ma catar si in Bicaz.

Cobar

Submit a Comment